Veel steroïden vooral de sterke massabouwers converteren naar oestrogeen of hebben zelf oestrogene eigenschappen. Zeker aan het einde van een kuur kan dit de resultaten verpesten. Nolvadex is zelf een oestrogeen waardoor het zich bindt aan de oestrogeenreceptoren. Het is een extreem licht oestrogeen en heeft op deze manier geen effect op het lichaam. Doordat het nu gebonden is met de oestrogeenreceptoren kunnen sterkere oestrogenen zich niet meer aan deze receptoren binden waardoor het oestrogeen in je lichaam geblokkeert wordt tot dat het afgebroken wordt en verdwijnt.

Wanneer wordt Nolvadex gebruikt?

Als je het als nakuur gebruikt zorgt het ervoor dat de lichaamseigen hormoonproductie sneller opstart en zorgt het voor herstel van de lever. Dit laatste is belangrijk na een kuur met levertoxische pillen.

Door wie wordt Nolvadex gebruikt?

Nolvadex kan op drie manieren gebruikt worden; het kan door vrouwelijke atleten gebruikt worden voor het verhogen van prestaties en om een droge look te verkrijgen, het kan tijdens een kuur gebruikt worden om gynecomastie te voorkomen en is het een zeer goed middel om na een kuur te herstellen en de eigen hormoonproductie weer op gang te brengen.

Hoe wordt Nolvadex gebruikt?

Wanneer tijdens een kuur gynecomastie optreedt moet er snel begonnen worden met 10 tot 20 mg nolvadex per dag. Nadat de verschijnselen verdwenen zijn moet nog een week door gegaan worden met het gebruik van nolvadex. Voor gynecomastie bestrijding is nolvadex beter dan clomid omdat het een sterkere werking heeft.

Aromataserende Anabolen

Wanneer extreem veel aromatiserende anabolen genomen worden is ook een sterker middel als arimidex nodig, maar nolvadex moet daar de eerste dagen bij genomen worden omdat arimidex (en de andere aromatase remmers: letrozole en exemestane) pas na een paar dagen volledig werken.

  • Nolvadex dosering: 10-40mg per dag